Emballagen skal være ren og tør inden påsættelse af labels.
Fjern alt misvisende afmærkning, fx tidligere UN-nr. og faresedler, som ikke harmonerer med nuværende klassificering.
Brug det rigtige UN-nr. – det skal være det samme som der står i transportpapirene! Skriften skal være vejrbestandig, let læselig og mindst 12 mm høj. Brug fx labels eller fedtkridt.
Sæt de rigtige faresedler på, og sæt dem med spidsen med tallet nedad – ikke alt for skævt!
Hvis der er flere faresedler, så skal de sættes på samme side.
Afmærkningen sættes på siden eller på toppen af tønderne, på 2 modstående sider af containere, og hvor der er plads på mindre emballager.
Når der er dunke med væske i fadet, skal der sættes pile på 2 modstående sider af emballagen. Og pilene skal pege opad – ikke skråt eller andet!
På en del af fraktionerne, skal der også orange label på, dog ikke alle!
Hvis flere afmærkede UN-godkendte emballager (fx store dunke) pakkes sammen i en større emballage eller på en palle med rammer eller wrap, så skal et eksemplar af samtlige faresedler og UN-nr. også sættes uden på denne fælles pakning, også kaldet overpack. Tillige skal der skrives/mærkes op med ordet ”OVERPACK” uden på!
Emballager mærkes med ordet ”BJÆRGNING”, når en uegnet (fx utæt) spunstromle eller spændelågsfad pakkes i en ekstra helt speciel bjergnings-emballage.
I transportdokumentet (deklarationen/fragtbrevet) skal der samtidig stå ”bjærgningsemballage” efter godsbeskrivelsen. (Dette gælder ikke småemballager pakket i hjælpespande eller i almindelige spændelågsfade.)
Den afmærkning, der skal bruges står på sorteringsskiltene.